Netwerkbeheer

Bekabeld is altijd beter.

NETWERK

Voordelen van een bekabeld netwerk

WiFi is tegenwoordig niet meer weg te denken en de behaalde snelheden worden steeds beter en beter. Maar ondanks alle innovaties blijft de snelheid en stabiliteit toch achter op een bekabelde aansluiting.

Daarnaast biedt een bekabeld netwerk de mogelijkheid om een NAS of thuisserver te integreren in je netwerk, die je dan ook weer via WiFi kunt benaderen. Oftewel, WiFi is heel tof maar je kan niet zonder een bekabeld gedeelte.

Altijd de maximale snelheid

Gegarandeerd stabiel

Integratie van NAS of thuisserver

Aansluitingen waar jij ze wilt

Plug en Play verbindingen

THUISNETWERK

Wat is een thuisnetwerk?

De meest voorkomende thuissituatie begint met een modem die geleverd wordt door jouw Internet Provider, vanaf het modem kun je gebruik maken van WiFi en (vaak) vier aansluitingen voor bekabelde apparaten, in de basis is dit jouw thuisnetwerk.

Omdat we tegenwoordig steeds afhankelijker worden van WiFi worden er vaak nog extra routers of Access Points ingezet, apparatuur wat je WiFi bereik verbeterd. Deze apparaten worden bekabeld verbonden met de modem, voor een betere WiFi ervaring lever je dus een of meer van de vier aansluitingen op je modem in. Dit kan problemen geven als je ook een NAS, een vaste computer en misschien een beveiligingscamera hebt.

Gelukkig zijn deze aansluitingen makkelijk uit te breiden door middel van een switch. Een switch is stuk hardware dat een aansluiting omzet in vier, acht, twaalf of meer aansluitingen zonder verlies van snelheid. Een goed thuisnetwerk begint met een goede switch, vanaf deze switch kun je alle apparaten bekabeld verbinden voor de beste internetverbinding.

Voorbeeld van een thuisnetwerk met meerdere apparaten

BEKABELING

Wat heb je nog meer nodig?

Met alleen een switch ben je er nog niet. De basis ligt er maar ieder apparaat moet nog wel verbonden worden met deze switch. Dit houdt in dat er vanaf de switch kabels getrokken moeten worden naar de apparaten, uiteraard kunnen er ook kabels getrokken worden om aansluitingen te maken in de muur die (nog) niet in gebruik zijn, zo ben je voorbereid op eventuele uitbreidingen in de toekomst.

Wat wij voor je kunnen doen is al deze bekabeling aanleggen en alle apparaten installeren op het netwerk. Denk hierbij aan een NAS om thuis back-ups te kunnen maken, een thuisserver om makkelijk bestanden en programma’s te delen tussen al je apparaten of een beveiligingscamera zodat je altijd kunt zien wat er gebeurd. 

Van begin tot eind verzorgen wij de installatie afgestemd op jouw wensen en geven we advies om jouw netwerk future-proof te maken. Zo kun je ook in de toekomst blijven genieten van optimale internetsnelheden.

0850071021