WiFi Optimalisatie

Overal in huis perfecte WiFi, echt waar.

PERFECTIE

Waarom optimaliseren?

WiFi is de laatste jaren steeds belangrijker geworden en is tegenwoordig prominent aanwezig in allerlei apparatuur. Naast de gebruikelijke toepassing zoals laptops, tablets en smartphones komen er steeds meer producten op de markt die WiFi gebruiken. Denk hierbij een smart verlichting, thermostaat, speakers en meer.

Al deze apparaten bieden talloze extra opties wanneer ze verbonden zijn met WiFi, maar de gebruikerservaring gaat snel omlaag als de dekking van de WiFi niet toereikend is. Muziek gaat haperen, apparaat functioneren niet volledig of worden tergend langzaam. Daarom is het belangrijk om je WiFi dekking huis goed te optimaliseren.

Overal goede dekking

Altijd voldoende snelheid

Integratie van al je smart apparatuur

Stabiele verbinding

Geen frustraties

Werkwijze

Hoe optimaliseer je WiFi?

De standaard situatie bij veel mensen thuis is simpelweg het modem geleverd door jouw internet provider. Voor een aantal mensen is dit voldoende, de dekking is redelijk en als je geen hoge eisen stelt aan je WiFi of een relatief kleine ruimte hebt dan is het vaak prima te doen.

Voor veel mensen is het standaard modem echter niet genoeg, bereik komt niet tot zolder en de snelheid valt al flink terug op de eerste verdieping. Zeker bij gemiddelde tot wat grotere woonruimtes loop je hier al snel tegenaan.

Een veel geziene optie is het toevoegen van een eigen router, hoewel dit in de praktijk het bereik kan verbeteren staat het zendstation nog steeds op dezelfde plek. De winst die je hiermee behaald is in de meeste gevallen dus minimaal.

Wat wel een goede oplossing biedt is het toevoegen van meerdere toegangspunten, ook wel Access Points genoemd. Het idee achter deze Access Points is dat je op meerdere locaties in de woning een zendstation hebt voor de WiFi. Zo verklein je de afstand die de verbinding moet overbruggen wat de snelheid en stabiliteit ten goede komt.

WiFi optimaliseren in een woonruimte

APPARATUUR

Wat heb je nodig?

Zoals je in het voorbeeld hierboven kunt zien wordt er gebruikt gemaakt van meerdere Access Points, dit is dan ook het voornaamste stukje hardware dat je nodig hebt. Het idee achter Access Points is dat je deze op strategische plaatsen in huis installeert. Vervolgens worden ze allemaal bekabeld verbonden met het modem zodat ze continue gevoed worden door een snelle en stabiele internet verbinding.

ubiquitie en netgear partner

Wij zijn officieel partner en dealer van Ubiquiti Unify systemen en Netgear Wireless Solutions hardware. Hoewel er veel verschillende leveranciers met talloze oplossingen in alle prijsklassen komen hebben wij de beste ervaringen met apparatuur van deze twee leveranciers.

Naast het feit dat er ook gedacht is aan het design van de Access Points, zodat deze netjes weggewerkt kunnen worden, is de gebruikte techonlogie jarenlang doorontwikkeld om de meest vzorgeloze gebruikerservaring te bieden.

UNIEKE SITUATIE

WiFi Scan

Omdat iedere ruimte anders is en externe factoren zoals isolatie, bouwmaterialen en andere zendapparatuur van invloed zijn op je WiFi netwerk is het niet mogelijk om een kant-en-klare oplossing te bieden voor iedere situatie.

Wij komen bij je langs om een WiFi scan uit te voeren en het huidige bereik van de WiFi in kaart te brengen. Door middel van deze kaart kunnen wij zien wat de zwakke plekken in het bereik zijn en op een strategische manier de Access Points plaatsen.

Na de WiFi scan ontvang je een advies met de beste oplossing voor jouw situatie. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en staan wij altijd open voor een nieuw idee of een toevoeging op ons advies.

0850071021